Myter om Obospil
Læs Mere
Guinnes rekord:
søndag 10 juni 2007
Læs Mere

Guinnes rekord


40 obospillere og 3 engelskhonspillere uropførte søndag 10 juni 2007 på Københavns Musikskole et værk skrevet af Ann-Cathrine Nesager specielt for denne utraditionelle besætning.

Team Obo, 3 professionelle oboister, dannede i 2001 et pædagogisk samarbejde med det mål til stadighed at give deres elever mulighed for i fællesskab at udforske oboens egenskaber i et dynamisk obomiljø.

De unge obospillere kommer fra mange forskellige musikskoler i København og omegn. De repræsenterer ca. 2/3 af alle obospillere under 18 år i Danmark.

Rekordforsøget startede kl. 10 på en af sommerens varmeste dage med øvning i små grupper for at indstudere musikstykkets 7 forskellige stemmer. Oboens mest skrøbelige del er mundstykket som er lavet af bambus og dagen hårde øveprogram bød på mange knækkede rør.

Der blev holdt mange pauser fordi varmen gav sved på panden og det kunne samtidig have udartet sig til rekordforsøg i vanddrikning!

De medvirkende fortæller: det var en fantastisk hyggelig dag og rigtig spændende at spille sammen med så mange obospillere i alle aldersgrupper. Og så var musikken rigtig god! Børnene var vilde med stuntet!

Oboen er et af de sjældne blæseinstrumenter, og de mest almindelige indenfor obofamilien er: obo, obo d´amore, engelsk horn, basobo